Fondul de private equity Enterprise Investors a lansat ieri primul fond de venture capital in Romania, Enterprise Venture Fund I, cu un capital de 100 milioane de euro, prin intermediul caruia vizeaza investitii de 20-25 milioane de euro in intreprinderi mici si mijlocii din Romania
Enterprise Investors investeste 25 mil. euro in IMM-uri romanesti “Acest fond s-a nascut din nevoile pietei, din solicitarile pe care le-am primit de-a lungul timpului. Este singurul fond de acest tip din Romania si ne bucuram ca am reusit sa il facem functional, mai ales intr-o perioada atat de dificila”, a spus Cristian Nacu, partener in cadrul EI.

"Nu avem nicio obligatie de a investi o anumita suma intr-o tara sau alta, dar strict teoretic, in Romania, Enterprise Venture Fund I ar putea investi circa 20% din capital, adica aproximativ 20-25 de milioane de euro, prin incheierea a 1-2 tranzactii pe an", a spus Rafal Bator, partener al Enterprise Investors si liderul fondului Venture.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.