Barclays a acceptat sa cumpere pentru 1,75 miliarde dolari, afacerile principale ale Lehman Brothers, banca de investitii ce si-a declarat falimentul in contextul uneia dintre cele mai grave crize financiare de pe Wall Street, potrivit The Guardian, preluat de NewsIn.

Barclays a emis un comunicat prin care confirma ca va cumpara afacerile de investitii din America de Nord ale Lehman Brothers. Prin acesta miscare, Barclays salveaza aproape 10.000 de locuri de munca pe Wall Street.

Bob Diamond, presedintele Barclays care a condus negocierile, a spus ca afacerea este "o ocazie unica pentru Barclays".

Prin acest acord, Barclays devine una dintre bancile principale de pe Wall Street, cu posibilitati de actiune pe pietele de capital si de obligatiuni, in fuziuni si achizitii, tranzactionare de mafuri si piete valutare.

Afacerile preluate vor fuziona cu Barclays Capital, dar nu se stie inca daca numele "Lehman", unul dintre cele mai vechi de pe Wall Street, va disparea sau nu, in curand.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.