Protectia Consumatorului Iasi a amendat, marti, E.ON Moldova Furnizare cu suma de 20.000 de lei, dupa ce 41 de ieseni au reclamat ca o avarie la un transformator le-a defectat aparatura electrocasnica, transmite NewsIn.
"Reclamatiile aveau ca obiect defectarea aparaturii electrocasnice din locuintele proprii din cauza unor defectiuni aparute la alimentarea cu energie electrica de catre E.ON Moldova Furnizare SA. Odata cu aplicarea amenzii contraventionale, s-a dispus de catre inspectorii OJPC si despagubirea, conform prevederilor legale, a clientilor casnici afectati”, a declarat Valerian Salavastru, inspectorul-sef al Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Iasi.

E.ON Moldova a fost sanctionata pentru o avarie produsa in data de 7 septembrie, cand, din cauza unei deteriorari a unei piese de legatura a bornei de nul a unui transformator, acesta a cedat. Postul de transformare urma sa fie supus unei revizii tehnice in 2009, potrivit inspectorilor OPC, ultima expertiza de acest fel fiind efectuata in septembrie 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.