Grupul financiar austriac Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), a finalizat luni tranzactia prin care si-a vandut afacerile de asigurari co-nationalilor de la Vienna Insurance Group (VIG), iar tranzactia de pe piata romaneasca a insumat circa 244 milioane euro.
Potrivit acordului semnat luni, Vienna Insurance Group a cumparat 88,56% din BCR Asigurari (inclusiv actiunile detinute de Financiara SA, o subsidiara a BCR) si 88,47% din BCR Asigurari de Viata, arata BCR.

"Datorita cooperarii stranse dintre companiile membre ale VIG si grupul BCR in Romania, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata isi vor pastra numele atat timp cat VIG va detine o cota de peste 50% in cadrul acestora si atat timp cat acordul de distributie va fi valabil. In plus, birourile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata vor continua sa functioneze in cadrul sucursalelor BCR pana cand cele doua parti vor decide altfel", se mai arata in comunicatul BCR.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.