Anuntul a fost facut dupa ce, luni, reprezentantii Barclays au confirmat ca analizeaza posibilitatea inaintarii unei oferte de preluare a intregii banci de investitii Lehman Brothers, care luni a cerut protectie guvernamentala impotriva falimentului.

Banca britanica s-a retras din cursa de preluare a bancii Lehman Brothers intrucat tranzactia ar fi presupus garantarea tuturor obligatiilor comerciale ale bancii americane, a declarat pentru Reuters o sursa avizata.

Se asteapta ca banca americana sa vanda majoritatea diviziilor sale, inclusiv departamentul operatiunilor de brokeraj si divizia Neuberger Berman, de management al activelor.

Banca Barclays nu va prelua operatiunile externe ale Lehman Brothers, care au avut o evolutie pozitiva in ultimii ani atat in Europa cat si in Asia, mai informeaza publicatia. Aceste divizii nu au cerut protectie impotriva faliemntului, continuand sa opereze.

Lehman Brothers este cel mai mare caz de faliment din Statele Unite si cea mai prestigioasa banca ce devine victima a crizei globale a creditelor.