Angajatii subsidiarelor din Asia ai bancilor americane Lehman Brothers si Merrill Lynch au incercat astazi sa se acomodeze noii situatii financiare de la bursa new-yorkeza, dupa ce Lehman s-a declarat falimentara, iar Merrill Lynch a fost preluata de Bank of America, relateaza NewsIn.

Banca de investitii Lehman Brothers are 3.000 de salariati in Asia, excluzand angajatii din India, zona fiind una dintre pietele favorite ale bancii, aceasta extinzandu-se puternic in sectorul investitiilor si al schimburilor valutare pe pietele din Singapore, Hong Kong si Mumbai, arata Reuters.

La subsidiara Lehman din Singapore, un numar mic de angajati a venit, luni, la munca. "Ce tranzactii mai au loc? Nu avem nimic de facut. Nu stiu decat ce s-a spus la buletinele de stiri", a declarat un angajat al bancii pentru Reuters.

"Angajatilor nu li s-a spus nimic, inca. In ceea ce ma priveste, maine este o alta zi normala de munca", a declarat un al salariat din Hong Kong.

In schimb, angajatii bancii Merrill Lynch din India sunt ingrijorati, dar si optimisti de preluarea bancii de catre Bank of America. "A crescut moralul dupa aflarea stirii ca vom fi preluati de Bank of America", a spus unul dintre angajatii bancii din Mumbai.

Analistii de pe pietele financiare sunt inca nesiguri daca acesta a fost sfarsitul crizei creditelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.