Salariu mediu brut in cadrul companiilor private a crescut in 2008 cu 15%, valoarea inferioara cresterii salariului mediu brut national de 25%, calculat de Institutul National de Statistica (INS), potrivit studiului Paywell Romania realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Salariul mediu brut calculat in urma intervievarii a 250 de companii a fost de 2.290 lei, fata de salariul de 1.751 calculat de INS. Ruxandra Stoian, directorul departamentului de consultanta in resurse umane al PWC, a declarat ca diferenta dintre cele doua salarii este de 30% si ca intotdeauna au existat discrepante, insa acestea s-au redus cu timpul.

"Daca luam in calcul si nivelul inflatiei din aprilie 2008 fata de aprilie 2007, de 8,3%, cresterea salariile in companiile private nu mai este atat de mare. Avansul salariilor este insa mai mare decat cel prognozat anul trecut, de 12%. Pentru anul viitor companiile estimeaza cresteri salarila de 12%”, a precizat Ruxandra Stoian.

Avand in vedere nivelul prognozat al inflatiei de anul viitor, cresterile salariale reale ar putea sa fie superioare celor din 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.