Sectorul energetic din Bulgaria este in crestere, insa tara este in continuare departe de a-si atinge obiectivul de a deveni un centru regional de legatura intre Uniunea Europeana si bazinul Marii Negre, potrivit Financial Times.

Guvernul vrea sa se implice in trei proiecte internationale de construire a unor conducte, Nabucco si South Stream pentru gaze naturale si conducta petroliera trans-balcanica din Bulgaria catre Grecia, insa toate proiectele sunt deocamdata in stadiu incipient.

"Bulgaria este localizata strategic pentru rutele de tranzit energetic spre Europa de Vest, insa exista si alte oportunitati in sector", a declarat directorul executiv PostBank, Anthony Hassiotis.

Principala prioritate a tarii este sa isi recapete rolul de lider al exporturilor de electricitate pentru statele vecine din regiunea Balcanilor, dupa ce Uniunea Europeana a impus drept conditie de aderare inchiderea reactoarelor centralei Kozloduy, inaugurate in aceeasi perioada cu cele de la Cernobil.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.