Orice companie care incheie contracte la termen si doreste finantare poate recurge la serviciile de factoring. Ce este factoringul si cum poate ajuta la imbunatatirea si dezvoltarea unei afaceri vom detalia in cele ce urmeaza.

Ce este factoringul si cui se adreseaza?

Produsul de factoring nu este numai o finantare fara garantii materiale (imobiliare) pentru un contract la termen, ci este mai degraba un pachet de servicii care include alaturi de componenta de finantare si servicii de management al creantelor, administrarea facturilor, colectarea creantelor si, in unele cazuri, este acoperit si riscul de neplata. Prin factoring este acordata o linie de credit in functie de care sunt finantate facturile la termen.

Compania care se ocupa de factoring este interesata de bonitatea clientilor companiilor care solicita finantarea facturilor (serviciile de factoring). Finantarea se face la momentul emiterii facturilor, care sunt inregistrate, monitorizate si colectate de compania care ofera serviciile de factoring fara sa se amestece in relatia comerciala a celui care ii solicita serviciile si clientii acestuia. Incasarea creantelor se face de catre finantator la data stabilita in contractul initial, dintre cel care i-a solicitat finantarea (IMM-ul respectiv) si clientii sai.

Mai multe detalii despre acest mijloc de finantare gasiti aici.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.