Orasele care au potential de a deveni poli de dezvoltare vor primi 1,1 miliarde de euro.
Autoritatile romane au in vedere impartirea banilor europeni din Programul de Dezvoltare Regionala astfel incat sa fie favorizate anumite orase. Astfel, pe langa cele opt localitati mari considerate poli nationali (Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Iasi, Constanta, Craiova, Timisoara, Cluj), vor mai fi alese inca 12 orase importante care sa devina poli regionali. “Romania are nevoie de poli de crestere puternici pentru a o ajuta la dezvoltarea zonei respective, de exemplu pe o raza de 40-60 km. Vor fi, pe langa cei opt poli nationali, inca 12 regionali, alesi dintre orasele medii care au potential de crestere”, a spus Borbely Laszlo, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Ministrul a explicat ca cele 4,4 miliarde de euro destinati dezvoltarii regionale se vor distribui echilibrat. “Banii se vor imparti proportional, 50% se vor indrepta catre polii nationali, iar restul se imparte intre polii regionali, jumatate, si alte orase mai mici care au proiecte care vizeaza mai mult de 10.000 de locuitori”, a aratat Borbely.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.