Romania a fost principala destinatie a exporturilor din Republica Moldova in primele sapte luni din 2008, depasind Rusia, dupa ce livrarile de bunuri moldovenesti au crescut de 1,7 ori fata de acelasi interval din anul trecut, potrivit datelor prezentate de Statistica statului vecin.
Astfel, in perioada ianuarie-iulie 2008, Republica Moldova a exportat in Romania bunuri de 190,5 milioane dolari, valoare care reprezinta peste o cincime (21,3%) din exporturile totale ale tarii vecine, anunta NewsIn.

Romania a devansat si in luna iulie Rusia, care a fost mult timp cea mai mare piata de desfacere pentru exporturile moldovenesti, valoarea acestora fiind de 176 milioane dolari dupa primele sapte luni din acest an. Al treilea destinatar al exporturilor din Republica Moldova a fost Italia, cu o valoare de 102,3 milioane dolari.

In perioada ianuarie - iulie Republica Moldova a importat din Romania produse in valoare de aproape 355 milioane dolari (12,8% din importurile totale), in crestere cu 60,4% fata de perioada ianuarie - iunie 2007, deficitul comercial al statului moldovean cu Romania adancindu-se pana la 164,4 milioane dolari.

Cele mai multe importuri ale Republicii Moldova au provenit din Ucraina (472,9 milioane dolari), Romania si Rusia (350,1 milioane dolari).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.