Romanii sunt obligati sa plateasca un milion de euro pe luna „smecherii protocolare” catre firma americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania. Mai mult, chiar daca se apropie alegerile parlamentare, americanii de la Bechtel nu au capacitatea de a finaliza nici 20 de kilometri de autostrada.
Dupa nici o luna de la primul kilometru de asfalt pe autostrada Brasov-Bors, oficiali din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CANDNR) ne-au declarat ca, pana la sfarsitul anului, nu se va putea circula pe nici un kilometru din autostrada Brasov-Bors. „Americanii de la Bechtel nu se incadreaza in termenele stabilite pentru acest an. Nu au capacitatea de a finaliza lucrarile de asfaltare pentru ca soferii sa poata circula pe un tronson de autostrada. Cu toate ca suntem in luna septembrie, numai 60% din lucrarile stabilite pentru acest an au fost realizate. Nu se vor respecta graficele de executie”, ne-au explicat oficialii Companiei de Autostrazi.

Pe langa penalizarile de zeci de mii de euro pe zi, din cauza ca facturile nu sunt platite la timp, CNADNR achita un milion de euro pe luna „cheltuieli de protocol” catre compania Bechtel. „Confom unei clauze din contract, Bechtel primeste o alocatie lunara de circa un milion de euro, ceea ce ar reprezenta cheltuielile indirecte de capital si de protocol pe perioada derularii contractului. Pe perioada celor opt ani de contract cu amercanii de la Bechtel, statul plateste circa 100 milioane de euro pentru taxele vamale si ceea ce tine de protocol la Bechtel”, ne-au mai declarat reprezentantii Bechtel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.