In calcularea valorii politei RCA pentru anul viitor, companiile de asigurari tin cont de varsta, sex, stare civila, frecventa de utilizare, dar si de amenzile luate in ultimii ani.
Anul 2009, al patrulea de cand asiguratorii au obtinut libertatea de a-si stabili propriile tarife pentru politele RCA, vine cu cresteri de preturi de pana la 15%, in functie de compania de asigurari, dupa ce in 2008 acestea s-au majorat cu pana la 30% pentru persoane fizice. In plus, multe dintre companiile de asigurari percep tarife mai mari la RCA pentru soferii cu varste de pana in 30 de ani fata de ceilalti. “La Allianz-Tiriac, polita RCA pentru 2009 nu creste daca ne raportam la tarifele pentru 2008. In schimb, soferii peste 35 de ani platesc mai putin decat cei cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani”, spune Marius Onofrei, director de comunicare Allianz-Tiriac.

Valoarea politei RCA la Allianz-Tiriac mai este calculata si in functie de starea civila, frecventa de utilizare a masinii (zilnic sau ocazional), dar si in functie de amenzile luate in ultimii ani. Vi se cere sa spuneti daca ati depasit viteza legala de mai mult de doua ori, daca ati fost amendat pentru conducerea sub influenta alcoolului sau pentru neacordarea de prioritate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.