Angajatorii ofera bonusuri de pana la 2.500 de lei pentru fiecare persoana recomandata de salariati.

Metoda angajarii cu ajutorul prietenilor sau al cunoscutilor a inceput sa fie extrem de avantajoasa si pentru salariatii care pun o vorba buna pentru amicii lor. Unele companii ofera bonusuri substantiale salariatilor proprii care recomanda alte persoane pentru angajare. Solutia este avantajoasa atat pentru societatea angajatoare, care isi reduce astfel costurile de recrutare, cat si pentru salariati, care castiga un ban in plus si primesc mai multa recunoastere in cadrul organizatiei.

Una dintre companiile care au un astfel de program de recrutare este Renault Technologie Roumanie (RTR), parte a grupului Renault. Fiecare salariat al RTR care recomanda o persoana primeste un bonus de 150 de lei daca aceasta persoana este angajata.

„Este ceea ce noi numim prima de cooptare. Am stabilit o procedura, recomandarile se fac prin e-mail, iar in cazul in care mai multi salariati ne recomanda aceeasi persoana luam in considerare primul e-mail sosit“, au explicat pentru Cotidianul reprezentantii RTR. Potrivit acestora, metoda ajuta la constituirea bazei de date de CV-uri, necesara oricarei companii.

„Cea mai mare parte a salariatilor nostri sunt ingineri care au prieteni in acelasi domeniu. Ei pot sa ne faca recomandari viabile si, pe de alta parte, sunt promotorii nostri in fata potentialilor candidati. In plus fata de aceasta prima, faptul de a lucra alaturi de fosti colegi de facultate sau de prieteni constituie o motivatie suplimentara, contribuind la consolidarea spiritului de echipa in cadrul firmei“, sustin reprezentantii RTR.

La ora actuala, RTR are peste 2.000 de angajati, urmand ca pana la finele lui 2009, cand compania va deveni cel mai mare centru de inginerie regionala al Renault din afara Frantei, numarul salariatilor sa ajunga la 3.000. Cele mai multe posturi vacante sunt pentru ingineri. Mai precis, RTR are nevoie de ingineri proiectanti, manageri de proiect, specialisti si manageri. Totodata, compania angajeaza si tineri absolventi de facultati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.