Unul dintre marile avantaje ale imprumuturilor nonbancare consta in faptul ca IFN-urile nu verifica si trecutul de plata al partenerului de viata

Aprobare in maximum 48 de ore, numar redus de documente justificative si, nu in ultimul rand, discretie. Acestea sunt principalele avantaje ale unui credit contractat prin intermediul unei Institutii Financiare Nebancare (IFN). Pe de alta parte, costurile, desi au scazut semnificativ in ultima perioada, raman mai mari decat in cazul bancilor. In plus, suma ce poate fi contractata, precum si perioada de acordare a imprumutului sunt semnificativ mai mici decat la banci.

Nici o IFN nu da, cel putin pentru moment, credite de nevoi personale mai mari de 5.000 de euro pe o perioada mai lunga de cinci ani, potrivit brokerului de credite Ipoteci Direct.

Ca o particularitate ce poate cantari destul de mult in anumite situatii, IFN-urile nu cer nici un document legat de partenerul de viata al solicitantului, astfel ca eventualele probleme din trecutul de plata al consortului nu pot afecta eligibilitatea clientului.

La IFN-uri, pentru un credit de nevoi personale fara garantii, perioada de creditare este cuprinsa intre sase saptamani si 60 de luni (cinci ani). La banci, perioada de creditare pentru un astfel de produs variaza intre sase luni si 120 de luni (zece ani). Daca pana nu de mult bancile aplicau perioade initiale de gratie numai pentru produsele garantate cu ipoteca, in ultima perioada, acestea au extins aceasta facilitate si la creditele fara garantii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.