Ce au in comun Paris, Amsterdam si Bucuresti? Din august, ideea unui serviciu public de inchirieri biciclete a devenit o realitate si pentru bucuresteni. Proiectul, aparut la initiativa ONG-ului MaiMultVerde cu sprijinul UniCreditTiriac Bank, incurajeaza romanii sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pe strazile Capitalei, pentru a reduce emisiile cauzate de traficul rutier.

  • Aproape 250 de bucuresteni au inchiriat in prima luna biciclete

Solutia de transport alternativ a prins destul de repede in Capitala. “Ca urmare a imbunatatirii posibilitatilor de inchiriere, Cicloteque numara pana in prezent 249 de abonati: 7 abonamente VIP, 22 abonamente standard/1 an, 70 abonamente redus/1 an, 2 abonamente standard/ 6 luni, 4 abonamente redus/ 6 luni si in regim de agrement 37 de utilizatori standard si 106 de utilizatori redus”, a spus Miruna Cugler, manager comunicare al organizatiei non-profit MaiMultVerde.

Initial, Cicloteque a presupus un singur tip de abonament anual, de 100 de lei standard si in varianta de 50 de lei pentru elevi/studenti/pensionari. Pentru a mari baza de clienti, ONG-ul s-a orientat spre abonamentele pe o perioada mai scurta, de sase luni (60 de lei standard si 30 lei redus) si inscrierea fara abonament, prin plata unei taxe standard de 6 lei sau 3 lei cu reducere, pentru fiecare ora de mers cu bicileta.

“In cursul saptamanii se inchiriaza minim 4 biciclete, maxim 20 pe zi. Lucrurile se schimba pe durata weekend-ului, cand se inchiriaza intre 10 si 40 de biciclete pe zi. Oricum, ne asteptam la cresterea numarului utilizatorilor Cicloteque pana la sfarsitul anului, pentru ca lumea deja a inceput sa se intoarca din concedii, iar din octombrie incep cursurile universitare”, a adaugat managerul de comunicare al ONG-ului.

Adaptarea serviciului de inchiriat biciclete in Bucuresti a insemnat si impunerea unor masuri de protectie si siguranta. Detalii despre aceste masuri gasiti aici.

  • Se ia in calcul extinderea Cicloteque in Bucuresti, dar si in tara

Reprezentantii MaiMultVerde se gandesc la posibilitatea de a mari parcul de biciclete anul viitor, in cazul in care solicitarile de inchiriere a bicicletelor vor creste.

Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.