Momentul de relaxare a crizei pietelor financiare, cauzata de criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc (subprime) din Statele Unite, va fi atins in urmatoarele 6-12 luni, in vreme ce revenirea celorlalte sectoare economice va dura si mai mult, a spus un bancher japonez, citat de Reuters.
"Apropierea de sfarsitul crizei se va petrece in urmatoarele 6-12 luni, dar e putin probabil ca dupa aceasta perioada sa urmeze o revenire economica rapida", a declarat vice-presedintele grupului financiar japonez Mizuho Financial Group, Takashi Tsukamoto.

Tsukamoto a mai spus ca spera ca Mizuho Financial Group, a doua banca a Japoniei, sa fi trecut peste cea mai mare parte din pierderile provocate de criza creditelor ipotecare. Banca a raportat pierderi de 645 miliarde yeni (5,9 miliarde dolari) in anul fiscal incheiat la 31 martie si pierderi aditionale de 27 miliarde yeni in intervalul aprilie-iunie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.