Investitiile straine directe atrase de Romania in primele doua luni ale acestui an au fost de 196 milioane de euro, in scadere cu circa 20% fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR). In perioada ianuarie-februarie a anului trecut, investitiile straine directe au fost de 245 milioane de euro. Pe de alta parte, in perioada analizata, datele arata un sold negativ al investitiilor de portofoliu de 92 milioane de euro.

Anul trecut in primele doua luni ale anului nivelul investitiilor de portofoliu a fost de 11 milioane de euro. Si Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a raportat in perioada de referinta reducerea capitalului social subscris la firmele cu capital strain de la 323,6 milioane de euro la 157,69 milioane de euro. Oficiul calculeaza investitiile straine dupa valoarea capitalului social subscris la firmele cu participare straina.

Datele ONRC arata insa o dublare in luna martie a capitalului social subscris la firmele cu participare straina, respectiv un nivel al investitiilor de 51,3 milioane de euro. Potrivit ONRC, in primele trei luni ale acestui an, volumul capitalului social subscris la firmele cu participare straina a ajuns la 192 de milioane de euro, in scadere cu 53% fata de perioada similara a anului trecut. Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a previzionat pentru acest an un volum al investitiilor straine directe de 3,1 miliarde de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.