Camera de Comert si Industrie a Federatiei Ruse a invitat producatori romani de mobila si decoratiuni interioare sa participe la dotarea unitatilor hoteliere si a bazelor turistice si sportive ce vor fi ridicate in apropierea statiunii Soci din Rusia, cu ocazia Olimpiadei de Iarna din 2014
Potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Camera Rusa a invitat firmele din Bucuresti la Forumul Soci 2014, ce va fi organizat in perioada 18 - 21 septembrie in statiunea rusa, in perspectiva construirii in tinutul Krasnodarsk a obiectivelor sportive, dar si a intregii infrastructuri corespunzatoare pentru viitoarele Jocuri Olimpice de Iarna, care urmeaza sa se desfasoare in anul 2014 la Soci.

Conform CCIB, valoarea importurilor produselor rusesti in Romania au depasit 4,4 miliarde dolari in 2007, in timp ce exporturile romanesti au fost de aproape 600 milioane dolari, volumul total al schimburilor bilaterale ajungand aproape de 5 miliarde de dolari.

"Nu putem sa ne gandim ca Romania sa ajunga la media PIB din UE sau a prosperitatii cetatenilor europeni daca nu rezolvam problema dezechilibrelor din relatiile comerciale cu tari precum Federatia Rusa", a subliniat Nicolae Vasile, vicepresedinte al CCIB.

Pe de alta parte, reprezentantii Camerei bucurestene sustin ca exista sanse de reducere a balantei de plati romano-ruse prin angajarea firmelor romanesti in efectuarea unor proiecte la cheie si asigurarea mentenantei necesare.

La randul sau, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Rusa, Mihai Maxim, a precizat ca la sediul camerei de comert pe care o conduce sosesc solicitari masive de proiecte de engineering, a caror valoare depasesc 5 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.