Microsoft da un raspuns Fundatiei Mozilla cu o noua versiune de Explorer, pentru a contracara succesul noului Firefox 3.0, dar si al proaspatului Minefield.

Rar scriu despre Microsoft. In afara de momentele (recunosc, delicioase!) in care gigantul din Redmond primeste amenzi grase de la Comunitatea Europeana sau e implicat in diverse procese anti-trust, subiectul "Microsoft" imi e strain. Noul Internet Explorer, 8 beta 2, insa, merita toata atentia.

Sunt utilizator de Firefox inca de la aparitie si nu pornesc Explorer-ul decat ca sa-i scot optiunea de "Default browser" si sa downloadez un pachet de Firefox. Faptul ca foloseste ceva mai putine resurse decat concurentul de la Mozilla nu m-a convins niciodata, iar introducerea optiunii de "nou tab", inacceptabil de tarziu, mi se pare un fel de deget mijlociu, corporat, aratat internautilor.

Versiunea 8 Beta 2, de downloadat oficial incepand de astazi, aduce o noutate absoluta pe piata browserelor neimbunatatite cu add-on-uri: optiunea de a sta departe de serverele care inregistreaza obisnuinte de browsing si analizeaza toate urmele pe care le lasi online. Browsing-ul "InPrivate" e extrem de sensibil la informatia care ii e ceruta de site-uri si refuza, de cele mai multe ori, sa dezvaluie mai mult decat trebuie.

Modul de browsing "InPrivate" iti permite nu doar sa surfezi fara sa fie pastrat un istoric, cookie-uri sau alte date personale, dar si sa blochezi reclame, in functie de cat de mult te deranjeaza, si malware. Alte noutati sunt imbunatatirile aduse istoricului de tab-uri, care pot fi acum si colorate, mult mai accesibil si un "accelerator", mai greu de apreciat la prima vedere. Auto-completarea campurilor de cautare a fost si ea revigorata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.