Mesajele spam au urmat totusi un sablon traditional, speculand interesul destinatarilor pentru diversele competitii si sportivi. Indiferent daca au mizat pe stiri despre faimosul inotator american, cu un palmares impresionant de medalii de olimpice, Michael Phelps, sau pe ultimele comentarii pe marginea pozelor nud ale concurentei la proba de arc din Suedia, Sara Boberg, mesajele spam au avut o constanta simpla: un rand sau un paragraf care sa “agate” cititorul, uneori insotite de o imagine sugestiva, alaturi de nelipsitul link catre sursa sau stirea “detaliata”.

“Aceste linkuri de obicei declanseaza o serie de downloaduri si instalari de malware care pot compromite serios intregul sistem”, a declarat seful Laboratorului de Cercetare Antispam, BitDefender, Vlad Valceanu, care a recomandat, pentru informarea asupra temelor legate de Olimpiada, site-urile specializate ale agentiilor de stiri internationale sau portalurile sportive, evitand astfel mesajele spam si consecintele nefaste ale acestora.

Atacatorii ofera pana si un sistem pregatit pentru a "elimina" virusii instalati. Acest produs software care pretinde ca detecteaza si elimina din sistem principalele amenintari informatice, incearca sa pacaleasca utilizatorii sa instaleze un program care nu tine amenintarile la distanta, ci, dimpotriva, le ofera un mediu ideal.