Dupa ce doar autorii de S.F, printre care si Cory Doctorow, le-au propovaduit aparitia, printerele 3D isi fac simtita, in sfarsit, prezenta.
Aparate de genul asta vin parca din filme cum ar fi Star Trek sau din laboratoare fantastice. Laboratorul Philips Lifestyle Incubator fix de asta se ocupa, lasand utilizatorii sa-si deseneze, in 3D, propriile modele, pe care mai apoi le trimite, pentru preturi variind intre 50 si 150 de dolari, prin prin posta, dupa cum aflam de la Gizmodo. Compania, pe nume ShapeWays ofera inclusiv un software, Creator, http://www.shapeways.com/creator de proiectare 3D, astfel incat obiectul, dintr-un plastic hibrid, sa fie identic cu versiunea lui virtuala.

Se pare ca era obiectelor facute in casa, unicat sau in serii limitate, precum si a atelierelor de sufragerie, a inceput! Do it yourself, exact cum trebuia, dar cu ajutorul mouse-ului. Daca ma gandesc bine, astept asta de cand eram mic!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.