Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a anuntat, luni, ca acorda fostilor proprietari care nu pot fi despagubiti in natura, in baza Legii 10/2001, actiuni Transgaz la un pret stabilit la 235,6657 lei/actiune, mai mare cu 21,5% decat cel de la inchiderea sedintei bursiere de vineri

Oferta este valabila timp de 30 de zile de la data primirii de catre subscriitor a instiintarii expediate de MEF prin posta.

In cazul neacceptarii ofertei sau transmiterii acceptului cu depasirea acestui termen, cererea subscriitorului nu va fi luata in considerare la stabilirea procentului de atribuire de actiuni.

Ministerul estimeaza ca data limita a transmiterii acceptului subscriitorilor este 20 septembrie 2008.

In toamna anului trecut, statul acordase fostilor proprietari, cu titlu de despagubiri, si actiuni ale operatorului retelei romanesti de transport de energie electrica, Transelectrica, pe care le evaluase la un pret de circa 31 lei, mult mai mic decat cel la care se tranzactionau la bursa la acel moment, de circa 48 lei.

Statul a listat 10% din actiunile transportatorului de gaze naturale Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar cotatia de inchidere din sedinta de vineri a titlurilor companiei a fost de 193,90 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.