Personajul de desen animat Mickey Mouse, care valoreaza 3.000 de milioane de dolari, este pe cale sa devina bun public, dupa ce un fost angajat al Disney a remarcat cateva neregularitati in scrierea creditelor pentru filmele create de companie in anii ’20.
Un Laser Disc din 1993 cu primul film cu sunet sincronizat, reprezentand prima aparitie a simpaticului rozator, “Steamboat Willie”, continea urmatoarele insemne: Disney Cartoons Present a Mickey Mouse Sound Cartoon, Steamboat Willie, a Walt Disney Comic, By Ub Iwerks, Recorded by Cinephone Powers System, Copyright MCMXXIX. Intre numele Walt Disney si termenul Copyright apar trecute inca doua nume (Ub Iwerks si Cinephone) si, potrivit Legii drepturilor de autor din 1909, sub incidenta careia se afla productia, simbolul sau cuvantul copyright trebuie “sa fie acompaniat in imediata apropiere de numele proprietarului”. Avocatii Disney au respins din start aceasta posibilitate, clasificand ipoteza ca fiind “frivola”, noteaza publicatia Los Angeles Times, citata de stiri24h.ro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.