Romanii iubesc Irish Pub-urile, ne asigura fondatorul primelor astfel de locatii din Bucuresti, irlandezul David Larkin, care a deschis primul sau pub in urma cu 14 ani, cu o investitie de 20.000 de dolari.

Astazi, un pub irlandez necesita o investitie de minimum 150.000 de euro, la un spatiu mediu de 200 mp, decorat la cele mai inalte standarde.

“Fosta mea sotie este din Romania si am venit aici in 1991. Am realizat ca nu erau locuri in care se poate bea in Bucuresti, asa ca am decis sa am un pub al meu. Am investit foarte putin in primul pub, The Dubliner. Am cheltuit in jur de 20.000 de dolari in 1994”, a declarat, pentru Wall-Street, David Larkin.

Trei ani mai tarziu, Larkin deschidea The Harp, un spatiu generos de 280 metri patrati, cu o investitie de 100.000 de euro. Cel mai recent pub, Molly's, a insemnat nu mai putin de 150.000 de euro. “Am facut o intelegere cu proprietarul, care a construit pub-ul, iar eu ma ocup de conducerea business-ului. Investitiile nu acopera si proprietatile respective, am incercat sa le cumpar, dar proprietarii nu au acceptat”, explica Larkin.

Proprietarul The Dubliner spune ca sunt necesari 100 de metri patrat pentru a deschide un bar specific irlandez. Pentru un spatiu mai generos, cu terasa si bucatarie, “investitiile trec de 150.000 de euro, excluzand achizitia spatiului”.

La cat se ridica investitia in bucatarie, in decoratiuni si mobila, raspunsul la intrebarea: "e mai bine sa cumperi spatiul sau sa-l inchiriezi?", precum si detalii despre marjele de profit ale acestui tip de business aflati aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.