"Inceputul anului scolar determina vanzari de aproape sase ori mai mari pentru raioanele specifice. La nivel de cifra de afaceri in ansamblu, vanzarile din luna premergatoare inceputului de an scolar sunt mai mari cu 5-11% fata de vanzarile din perioada anterioara. In ultimii ani s-a remarcat interesul din ce in ce mai mare pentru branduri. Clientii cauta produsele de calitate in defavoarea celor cu preturi foarte mici", a declarat directorul de marketing Carrefour Romania, Andreea Mihai, citat de NewsIn.

Aceasta considera ca fata de anul trecut nu exista noutati esentiale in materie de rechizite scolare, dar se observa cresterea ponderii licentelor gen Barbie, Power Rangers, Totally Spies,Scooby Doo si altele, in cadrul produselor pentru scolari. In plus, exista colectii de pixuri, caiete, ghiozdane cu o tematica foarte cunoscuta de catre scolari.

Potrivit reprezentantilor Real Hypermarket Romania, preferintele consumatorilor in materie de rechizite scolare s-au modificat in ultimii ani si datorita ofertei bogate existente pe piata.