In primul semestru (S1) al anului in curs, economia romaneasca a inregistrat o crestere de 8,6%, crestere sustinuta de avansul de aproape 9% al produsului intern brut (PIB) din trimestrul al doilea. Avansul produsului intern brut fiind un record unic pentru perioada de tranzaitie, dupa cum a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian

Vosganian: Economia romaneasca a crescut cu 8,6% in semestrul intai "Cresterea economica nu a mai atins acest nivel din perioada comunista, insa nu putem face o comparatie cu cifrele de atunci, deoarece se foloseau alti indicatori", a explicat Vosganian, citat de NewsIn.

Produsul intern brut al Romaniei ar putea ajunge la 259 miliarde de euro in 2012, de la aproximativ 121 miliarde euro echivalentul a 404,7 miliarde de lei de anul trecut.

In acest sens, ministrul economiei si finantelor a spus: "Pana in 2012, Romania va intra in prima jumatate a tarilor europene ca dimensiune a produsului intern brut. Pana in 2020 vrem sa ajungem la un PIB de 440-450 miliarde euro, fiind in primele 9-10 tari din UE".

In trimestrul I al anului aflat in desfasurare, economia tarii noastre a crescut cu 8,2%, atingand suma de 86,745 miliarde lei sau 23,5 miliarde euro echivalentul in euro.

O veste buna vine si dinspre sectorul investitiilor straine directe, care ar putea depasi „pragul psihologic” de 10 milioane de euro in 2008, acoperind deficitul de cont curent intr-o proportie substantial mai crescuta comparativ cu anul trecut, a declarat Vosganian.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.