Agentia Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a cumparat 2.400 de sigilii cu GPS pentru monitorizarea masinilor care transporta produse accizabile, intentionand sa cumpere inca 2.400 pana la sfarsitul anului, pentru a reduce pierderile de venituri din accize, a declarat, joi, presedintele ANAF, citat de NewsIn.

ANAF intentioneaza sa monteze sigilii cu sistem GPS pe toate masinile care transporta produse accizabile, cum ar fi petrolul sau derivatele din petrol, in scopul de a limita pierderile de venituri la bugetul de stat pe zona accizelor.

"Avem in prezent aproximativ 2.400 de sigilii cu GPS, si vrem sa achizitionam inca atatea pana la sfarsitul anului, astfel incat pana atunci sa avem monitorizati prin unitatiler GPS pe toti producatorii de produse accizabile", a declarat seful institutiei, Daniel Chitoiu.

El a mai adaugat ca ANAF vrea sa introduca obligativitatea luarii in evidenta a tuturor benzinariilor, din cauza ca se inregistreaza pierderi de venituri pe zona accizelor.

"In prima parte a lunii septembrie vom aduce modificari Codului fiscal", pentru a creste nivelul colectarilor pe acest segment, a mai spus Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.