Exceptand anul trecut cand anumiti emitenti de pe segmentul Rasdaq au fost “vedetele” bursei, aceasta piata nu a excelat niciodata in lichiditate. In august, rulajele zilnice nu au depasit 1 milion de euro, decat in conditiile in care s-au facut schimburi de pachete importante de actiuni.

Totusi, companiile listate nu au suferit pierderi bruste, cea mai mare scadere a indicelui compozit Rasdaq-C fiind de 1,03%, in data de 12 august. Din toamna anului trecut, scaderile zilnice ale indicelui nu au depasit, in medie, 2 procente.

Si in anii precedenti, orice miscare descendenta a pietei implica scaderi mai importante pe segmentul Rasdaq si orice criza de lichiditate se resimtea in primul rand aici. Astfel, trendul descendent ce domina bursa de aproximativ un an a avut efecte importante asupra segmentului. Investitorii sunt oricum mai sceptici in ce priveste investitia in piata de capital, iar faptul ca Rasdaq nu ofera emitenti foarte stabili a fost o cauza in plus a acestei evolutii aproape invizibile.