"Acest an este un an foarte dinamic pentru industria eoliana din Romania. Ne-am pregatit pentru acest moment inca din 2005. Ritmul alert de dezvoltare se regaseste in valoarea contractelor incheiate de Wind Expert in semestrul I 2008. S-au demarat o multitudine de investitii consistente in energie eoliana in primele sase luni ale lui 2008, iar proiectele de o asemenea anvergura necesita consultanta de specialitate pe masura", a declarat directorul general al Wind Expert, Alexandru Teodorescu.

Wind Expert a furnizat consultanta pentru 297 MW din totalul autorizat la nivel national in 2008. Numarul de MW complet autorizati, din Romania, in 2008 se ridica, din estimarile companiei, la 800 MW.

Proiectele de consultanta la cheie, (care cuprind identificare locatie, studii de vant, studii de fezabilitate, design de parc eolian), au o pondere de 90% din valoarea contractelor incheiate. Restul de 10% este reprezentat de realizarea de studii de vant specifice, contractate de catre companii interesate exclusiv de acest serviciu.