Unu din 50 de locuri de munca (2,02%) oferite pe piata romaneasca era vacant in perioada aprilie-iunie, raport in usoara scadere fata de trimestrul precedent, administratia publica si sanatatea fiind sectoarele cele mai neatractive pentru forta de munca

Comparativ cu trimestrul precedent, rata locurilor de munca vacante a scazut in al doilea trimestru cu 0,12 puncte procentuale, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in administratia publica (6,13%), precum si in sanatate si asistenta sociala (5,97%).

In schimb, industria de energie electrica si termica, gaze si apa - cu 0,4% - si sectorul extractiv (0,26%) inregistrau cele mai mici rate de neocupare.

Angajatorii au cautat cel mai mult forta de munca cu studii superioare (ocupatii intelectuale si stiintifice), pe acest segment fiind disponibile 3,18% din slujbele totale. Firmele mai cautau in trimestrul anterior tehnicieni, maistri si asimilati, pentru care 2,21% din posturi nu erau ocupate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.