Registrul Auto Roman (RAR) a precizat, luni, ca proprietarii de masini trebuie sa achite 85,40 lei drept taxa pentru verificarea in baza de date, identificarea vehiculului si mentionarea filtrului de particule in cartea de identitate a vehiculului (CIV), date utile la calculul taxei de poluare auto

Pentru aceste operatiuni, institutia a comunicat ca este nevoie de prezentarea vehiculului.

In schimb, pentru verificarea in baza de date si pentru mentionarea emisiilor de CO2 pe cartea de identitate a vehiculului tariful perceput de RAR este de 25,10 lei. In acest caz, nu este nevoie de aducerea masinii la registru, se mai arata in comunicatul institutiei.

Informatiile sunt necesare pentru calculul taxei de poluare percepute la inmatricularea automobilelor, care a intrat in vigoare de la 1 iulie 2008.

Normele de aplicare a ordoanantei de urgenta privind taxa de poluare prevad proceduri de restituire a diferentei dintre taxa platita conform normelor in vigoare de la 1 ianuarie 2007 si noul cuantum al taxei, aplicabil de la 1 iulie 2008, precum si pentru restituirea sumei reprezentand valoare reziduala a masinii dupa ce aceasta a fost scoasa din parcul auto national - prin vanzare, transfer in alt stat sau distrugere in urma unui accident - numai in situatia in care taxa auto a fost achitata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.