Serviciile de banda larga fara fir vor crea cea mai mare oportunitate pentru cresterea veniturilor depasind doua miliarde de utilizatori pana in 2015, tehnologiile celulare avand cea mai mare contributie, potrivit unui raport asupra pietei telecomunicatiilor publicat de NewsIn

Global, 2,1 miliarde utilizatori de servicii de banda larga fara fir vor genera venituri de 784 miliarde dolari pana in 2015. Cresterea cu circa 2400% a veniturilor va fi sustinuta de continua dezvoltare a tehnologiilor fara fir, de perfectionarea dispozitivelor folosite de utilizatori si de optiuni de tarifare mai flexibile.

Conform raportului, HSPA (High Speed Packet Access) va conecta 88% din totalul utilizatorilor de acces de banda larga fara fir la finele anului 2008, ponderea HSPA si HSPA+ urmand sa ajunga la 54% la finele anului 2015.

Regiunile in dezvoltare vor avea numai 17% din utilizatori la finele anului 2008, insa lipsa infrastructurilor fixe din aceste regiuni va sustine cresterea serviciilor de acces de banda larga astfel ca de aici vor proveni 57% din utilizatorii serviciilor de acces de banda larga fara fir la finele anului 2015.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.