"Suntem intr-o faza avansata de pregatire a majorarii in avans a pensiilor. Asta se va intampla, asa cum am spus, de la 1 noiembrie 2008. As vrea sa va spun ca nu are un caracter electoral si am ca argument faptul ca si in 2006, cand nu erau alegeri, pensiile au fost marite in avans, atunci cu o luna, iar in 2007, cand iarasi nu ne-am confruntat cu alegeri locale si parlamentare, am marit pensiile in avans cu doua luni si acest lucru s-a intamplat pentru ca excendentul bugetului asigurarilor sociale a permis acest lucru”, a declarat Paul Pacurar, afirmand ca punctul de pensie va valora 45% din salariul mediu din 2008, adica din 1.550 de lei.

Totodata, ministrul a afirmat ca, potrivit Legii 250/2007, in functie de evolutia salariului mediu prognozat pentru 2009, valoarea punctului de pensie va ajunge intre 730 si 750 de lei.

In cadrul aceleasi conferinte de presa, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca PNL a asigurat in timpul guvernarii faptul ca 70% dintre pensionari au acum o pensie mai mare de 500 de lei pe luna, criticand PSD si PD pentru lipsa de actiune in acest domeniu.

"Daca in 2004, numai 3% dintre pensionari aveau peste 5 milioane de lei, in 2008, noiembrie aproape 70% dintre pensionari vor avea peste 5 milioane de lei. Daca va va spune vreun partid ca datorita lui s-a facut aceasta chestiune, aceasta crestere, spuneti-le colegilor nostri de la PSD si PD ca atat timp cat dansii au condus Ministerul Muncii, din 1990 pana in 2006, ar fi avut tot timpul sa faca aceste lucruri. E foarte usor cand stai in Opozitie sa maresti pensiile”, a afirmat Vosganian.

Luna trecuta, PSD a cerut, prin vocea fostului ministru al Muncii, Marian Sarbu, devansarea cresterii punctului de pensie incepand cu 1 octombrie si a acuzat Executivul ca s-a inspirat din oferta electorala a social-democratilor in negocierile privind majorarea salariului minim.