In Romania nu exista inca o cultura a investitiilor la bursa sau in fonduri de investiti,i foarte bine dezvoltate. Cea mai mare parte a economiilor populatiei se indreapta spre depozitele bancare, mai ales in conditiile unei potentiale crize imobiliare.

Asa cum se stie ultimii ani au adus cresteri foarte mari la preturile terenurilor si ale locuintelor, ceea ce a determinat multi investitori sa se imprumute la banci pentru a putea investi in acest sector. Investie care pentru cei mai multi s-a dovedit a fi mai mult decat rentabila cu un randament anual de crestere de pana la 100%, sau chiar mai mult. Acest randament nu ar fi putut fi obtinut cu siguranta, din niciuna din celalalte instrumente de investie.

Insa acum, se inregistreaza o scadere mai ales la pretul locuintelor si specialistii folosesc tot mai des cuvantul criza. Bursa de Valori Bucuresti a suferit fluctuatii foarte mari in ultima perioada, iar investitorii par reticenti, mai ales ca multi au pierdut sume importante pe fondul scaderilor foarte mari inregistrate.

Intr-o economie functionala, atunci cand bursa nu mai ofera siguranta unor castiguri mai mari decat nivelul dobanzilor la depozite, investitorii se reorienteaza spre banci. Cel putin pe termen scurt oferind solutia cea mai sigura a pastrarii si chiar cresterii valorii banilor. Insa asa cum am mai spus romanii nu detin o cultura a bursei si chiar daca randamentele unui fond de investitii sunt foarte mari acestia vor prefera sa investeasca banii intr-un depozit bancar.

Moneybox.ro a facut un top al primelor cinci depozite bancare. Pentru realizarea acestui top au fost luate in calcul ofertele de depozit a 25 de banci, pentru o suma de 35000 de RON, pe o perioada de 12 luni. Clasamentul s-a facut in functie de dobanda.

5. Banca Romaneasca - Depozit la termen cu dobanda fixa – RON Banca Romaneasca ofera o dobanda de 10.75% pentru depozitul pe un an in lei. La terminarea celor 12 luni de asteptare, suma toatala neta obtinuta va fi de 38,160.50 RON. Deci rezulta un castig de 3160 de RON.

4. Libra Bank
- Depozit la termen – RON Libra Bank vine cu o dobanda de 11.10%, ceea ce aduce un castig de 3263 de RON investitorului si o suma totala de ridicat la scadenta de 38,263.40 RON.

3. GARANTIBANK INTERNATIONAL NV - Depozit la termen – RON Se afla pe locul al treilea cu o dobanda de 11.25%. Acest depozit iti va aduce o suma totala la scadenta de 38,307.50 RON, ceea ce insemna un castig net de 3307 RON.

Cititi despre primele doua depozite bancare pe moneybox.ro.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.