Retelele sociale precum Facebook, MySpace, Bebo, Hi5, Orkut si Friendster sunt adevarate fenomene la nivel mondial. Conform ultimelor statistici, comScore arata ca site-urile s-au extins rapid in intreaga lume, chiar daca declinul se accentueaza in tarile de origine

Cine conduce in topul retelelor sociale mondiale Facebook se extinde rapid in multe regiuni ale lumii. Site-ul conduce topul retelelor sociale mondiale, potrivit ultimelor date furnizate de compania de cercetare comScore. Dintre cele 132 de miloane de utilizatori aproape 63% sunt dinafara Americii de Nord. Site-ul care a fost tradus in 20 de limbi a mai adaugat recent inca 69 de limbi. “Acum prin traduceri vom cunoaste o crestere la nivel international”, a declarat Javier Olivan, international manager la Facebook.

Facebook nu este singura retea sociala care se axeaza pe expansiunea internationala. Datorita site-urilor americane Facebook si MySpace, News Corp conduce piata retelelor sociale din Statele Unite. Saturand piata locala, ei cauta noi piete inafara hotarelor pentru a alimenta cresterea audientei care sa faca site-ul mai atractiv pentru companiile de publicitate, public si posibilii investitori. De exemplu, in ultimii ani MySpace s-a extins in mai mult de 29 de tari, printre care India si Coreea.

In mod deosebit MySpace este vizitat de utilizatori din Statele Unite, Puerto Rico, Australia, Marea Britanie si Malaiezia, potrivit unui studiu publicat de site-ului suedez Pingdom, care indica faptul ca retelele sociale sunt foarte populare. Suedezii de la Pingdom au aratat ca sunt regiuni unde retelele sociale sunt cautate de cele mai multe ori prin cel mai popular motor de cautare, Google. De exemplu, tarile cu cel mai mare interes pentru reteaua sociala cu orientare profesionala LinkedIn sunt India, Olanda, Danemarca, Belgia si Statele Unite.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.