50% dintre romani nu si-au schimbat locul de munca in ultimii trei ani ''In ultima perioada auzim tot mai des ca angajatii romani isi schimba foarte frecvent locul de munca. Preocupati de realitatea de pe piata pe care functionam, am decis sa aflam care este adevarul in ceea ce priveste dinamica de personal in companiile romanesti, chiar de la cei care o influenteaza: angajatii. In mod surprinzator, am aflat ca situatia este cu totul diferita fata de perceptia avuta pana acum asupra pietei'', a declarat Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

Potrivit aceluiasi studiu eJobs, in ultimii trei ani, 15% dintre romani s-au mutat de la locul de munca o data, 16% au schimbat angajatorul de doua ori si 12% de trei ori. Doar 4% dintre respondenti s-au reorientat modificandu-si jobul de patru ori si 2% au schimbat angajatorul de cinci ori.

''Stabilitatea este o trasatura care ne caracterizeaza din punct de vedere cultural. Ne plac statornicia, confortul, am fost invatati cu ele si suntem deseori dispusi sa stam intr-un job sau o organizatie in care ne plafonam, in care induram diverse frustrari, decat sa actionam si sa ne cautam un alt loc de munca. Majoritatea romanilor se tem de risc si de schimbare. Totusi, pe masura ce pe piata apar din ce in ce mai multe oportunitati profesionale, exista persoane care isi iau inima in dinti si dupa ce au lucrat in acelasi loc, pe acelasi job in ultimii 5-10 ani, acum sunt dispuse sa schimbe ceva in viata lor profesionala. Dovada acestei schimbari de atitudine este faptul ca cei care au participat la aceasta cercetare pe site-ul eJobs sunt oameni care isi cauta de fapt un alt job”, a declarat Eduard Ezeanu, Career Consultant la Careerexperts.