Principalele probleme ale acestora sunt certificarea produselor si respectarea standardelor

Nu mai putin de 95 la suta dintre intreprinzatorii romani sunt de acord cu integrarea in Uniunea Europeana, cu toate ca numai 4,6 la suta dintre ei se declara pe deplin informati, este concluzia unui sondaj facut de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Sondajul, care a urmarit evaluarea gradului de cunoastere a aquisul-ui comunitar, releva ca 11,5 la suta dintre intreprinzatori sustin ca nu au nici o informatie despre legislatia europeana, la mai putin de doi ani de momentul integrarii, in timp ce aproape 84 la suta se declara numai partial informati. Principalele surse de informatii privind integrarea sunt mass-media (citata de 85 la suta dintre respondenti) si internetul (65 la suta), in timp ce publicatiile UE si Guvernul sunt citate de 14 si, respectiv, 11 la suta dintre cei intervievati. Informatiile cele mai relevante pentru intreprinzatori sunt cele privind accesul IMM-urilor pe piata europeana, programele comunitare, precum si informatiile vizand mediul de afaceri european.

In ceea ce priveste canalele de informare, internetul este considerat cel mai potrivit canal de informare de catre 80 la suta dintre respondenti, in timp ce 60 la suta dintre intreprinzatori vor brosuri pragmatice, care sa depaseasca nivelul actual al informatiilor generale privind legislatia. Principalele probleme ale intreprinzatorilor vizeaza certificarea produselor si respectarea standardelor europene, dar si reglementarile privind concurenta, costul fortei de munca sau respectarea normelor de protectie a mediului. Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ format din 153 de IMM-uri.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.