Dupa trendul descendent al pietei de capital romanesti ce a dus indicii la jumatatea maximelor istorice, brokerii consultati de Wall-Street incep sa fie optimisti si sa vada o tendinta de stabilizare pe termen mediu, desi exista inca riscuri si vesti nefavorabile bursei

In ultimele sedinte de tranzactionare, indicii au acumulat cateva procente, chiar daca ieri au existat scaderi. “Nu au fost cresteri foarte mari, insa este un climat investitional ceva mai optimist decat in urma cu cateva saptamani.

Daca ne uitam pe graficul indicelui BET pe acest an observam ca au mai existat asemenea perioade, insa de fiecare data ele au precedat scaderi de amploare sau, in cel mai fericit caz, momente de consolidare urmate de scaderi”, a declarat, pentru Wall-Street, Marius Pandele, head of research la Vanguard.

Ultima perioada de crestere a avut loc in luna mai, si a fost urmata de cea mai importanta scadere din acest an, cand indicele a coborat de la aproape 8.000 de puncte la ceva mai mult de 5.000 in mai putin de doua luni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.