Rezervele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut, in luna aprilie, cu 335,1 milioane de euro, pana la 12,9 miliarde de euro, pe fondul unor intrari care au depasit un miliard de euro, potrivit datelor furnizate de banca centrala. Sumele care au intrat in conturile BNR in luna aprilie provin din cumparari ale bancii centrale din piata valutara, venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele.

Intrarile au fost contrabalansate in mare masura de iesiri de valuta in suma de 745,6 milioane de euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, plati cotizatii, comisioane bancare si altele. Rezerva de aur s-a mentinut la 105 tone, iar in conditiile evolutiei preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,128 miliarde de euro. Rezervele internationale ale BNR (valute plus aur) se situeaza la peste 14,02 miliarde de euro. Pana la sfarsitul anului 2005, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 1,11 miliarde de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.