Alcoolul la volan provoaca tragedii. Stie toata lumea. Putini realizeaza insa ca oboseala la volan este cel putin la fel de periculoasa. Mercedes spune ca 25% din accidentele grave de pe autostrazi sunt cauzate de oboseala

Conduci obosit? Mercedes e cu ochii pe tine!Oboseala apare rapid nu doar daca soferul nu este odihnit. Aceasta stare care amorteste simturile si reactiile este generata in primul rand de monotonie sau conditii atmosferice. Monotonia inseamna un drum fara variatii de viteza (autostrazile), neaglomerat, lipsa unui partener de discutii etc.

Conditiile atmosferice pot si ele crea acea stare de amorteala: mersul noaptea pe distante mari si fara opriri sau pe ploaie, cand miscarea ritmica a stergatoarelor (eventual zgomotul lor) poate duce la un fel de somnolenta. Desigur, toti acesti factori provoaca oboseala cand soferul conduce pe distante mari si nu face pauze suficient de dese. Studiile arata ca timpul de reactie al unui sofer creste cu 50% dupa 4 ore de condus continuu. Riscul de a produce un accident se dubleaza dupa 4 ore de mers continuu, iar dupa 6 ore, riscul este de 8 ori mai mare.

Afla totul despre siguranta ta la volan, accesand articolul integral aici.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.