Doi din jucatori de pe piata bancara autohtona, Banca Comerciala Romana (BCR) si Alpha Bank, au anuntat ieri ca au introdus noi facilitati, una dintre acestea referindu-se la faptul ca orice posesor de card isi pot schimba singur codul PIN (codul personal de identificare) chiar de la ATM-urile bancilor

Unde ne putem schimba singuri PIN-ul? In acest sens, posesorii de carduri BCR sau Alpha Bank pot sa isi modifice la bancomat codul secret al cardului, asa numitul PIN (Personal Identification Number).

„Schimbarea PIN-ului este recomandata cu precadere in cazul in care detinatorul cardului crede ca cineva i l-a vazut, sau daca a fost efectuata o plata la un vanzator care nu prezinta incredere (introducerea PIN-ului in POS ofera posibilitatea copierii acestuia). De asemenea, schimbarea PIN-ului in mod regulat reduce riscul de frauda” a explicat pentru MoneyBox Costin Stoica, manager canale alternative in cadrul ABN AMRO Romania.

Detinatorul cadrului poate face acest lucru ori de cate ori considera necesar pentru a spori gradul de securitate a tranzactiilor viitoare. Apoi, daca va alegeti singuri PIN-ul acesta poate fi mai usor de memorat.

De aceeasi parere este si Stoica care sustine: “Modificarea PIN-ului la bancomat reprezinta un beneficiu menit sa sporeasca gradul de confort al clientului, permitandu-i sa aleaga o combinatie de cifre usor de retinut”.

BCR a mai introdus o a doua masura prin care posesorii cardurilor de credit emise de banca pot obtine un extras de cont al cardului de credit de la oricare dintre ATM-urile bancii. Astfel, posesorii de carduri vor putea sa-si administreze singuri si mai eficient decat pana in prezent propriile finante.

Pinul tau are vreo legatura cu ziua de nastere? Daca raspunsul este 'da', cu siguranta ai nevoie de un pin nou, afla aici ce trebuie sa faci.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.