Operatorul low-cost Wizz Air va deschide din martie 2009 cea de a 10-a baza operationala, la Timisoara, iar din decembrie 2008 va opera curse catre Londra, Roma si Dortmund, potrivit reprezentantilor companiei

Potrivit datelor comunicate de companie, in urmatorii trei ani, compania va aloca trei aeronave noi Airbus A320 pentru baza din Timisoara si va recruta peste 100 de angajati, investitia depasind 100 milioane de Euro. Timisoara va fi a treia baza operationala a companiei in Romania, dupa Bucuresti si Cluj.

Incepand din decembrie 2008, Wizz Air va opera curse din Timisoara catre Londra, Roma si Dortmund, cu o frecventa de trei pe saptamana, urmand ca, din 11 martie 2009, frecventa zborurilor sa creasca la patru pe saptamana. De asemenea, odata cu deschiderea bazei operationale in martie 2009, vor fi lansate alte cinci curse cu destinatia Londra Luton, Roma Fiumicino, Dortmund, Milano Bergamo, Barcelona, Paris Beauvais, Valencia si Venetia Treviso.

"Timisoara va deveni a treia baza operationala Wizz Air in Romania. Cu 22 de zboruri saptamanale, Wizz Air va deveni cea mai mare companie low cost din Banat, oferind pasagerilor din regiune cele mai numeroase zboruri si cea mai mare capacitate de transport. Suntem in grafic in ceea ce priveste obiectivul nostru de a deveni in scurt timp lider pe piata de transport aerian low cost din Romania”, declara Chief Commercial Officer of Wizz Air John Stephenson.

"Aeroportul International Timisoara urmareste atat cresterea constanta a numarului de pasageri, cat si dezvoltarea de mai multe conexiuni in cadrul Uniunii Europene (si nu numai) in conformitate cu cererea pietei. De asemenea, suntem interesati in atragerea de cit mai multe companii aeriene care sa opereze pe cel mai mare aeroport regional din Romania. In prezent, suntem unul dintre cele mai moderne aeroporturi din tara care beneficiaza de o infrastructura de ultima generatie in domeniul aerian", a declarat Marian Chivu, Director Operational din cadrul Aeroportului Timisoara.

Wizz Air a anuntat de asemenea ca a suspendat pe perioada iernii zborul intern pe ruta Bucuresti-Cluj. Aceasta cursa va fi reluata incepand cu vara viitoare.

Wizz Air utilizeaza o flota de aeronave Airbus A320. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Ucraina si Romania catre numeroase destinatii din Europa si a lansat recent operatiuni in Ucraina. Wizz Air a transportat cinci milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007 si in Cluj, in mai 2008. In prezent, compania detine doua aeronave la baza din Capitala si una la Cluj-Napoca, 130 angajati locali, operand zboruri pe 16 rute, catre 11 orase din Bucuresti, Cluj si Targu-Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.