Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, si procurorul sef adjunct Ioan Mircea Zarie au primit de la CNSAS adeverinta care atesta ca cei doi nu au avut calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, informeaza CNSAS.

Decizia Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a fost luata in sedinta din 10 iulie, se arata in comunicatul de presa al institutiei.

Tot in ultima sedinta a CNSAS, a mai primit adeverinta de necolaborare cu Securitatea si fostul procuror sef al Sectiei de Urmarire Penala din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Petrica Alexandru Vancea, care a ocupat aceasta functie in perioada cand la conducerea Parchetului General s-a aflat Ilie Botos.

Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a fost numit in aceasta functie in 2005, pentru un mandat de trei ani, care expira pe 12 august. Anterior, el a fost procuror in cadrul Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si sef al acestei sectii pana in 2002, cand si-a dat demisia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.