Primaria Capitalei a inceput sa demoleze, constructiile neautorizate din parcul Herastrau, in locul acestora urmand sa fie amenajat exclusiv spatiul verde

Primaria Generala a Capitalei a inceput sa demoleze mai multe constructii din Herastrau amplasate ilegal pe teritoriul parcului. Reprezentantii primariei sustin ca amplasamentele nu au autorizatie de functionare si ca proprietarii acestor locatii sunt somati de 2 ani de zile sa-si demoleze constructiile.

Operatiunile de demolare a teraselor si constructiilor din Herastrau vor dura 4 zile, costul acestor operatiuni urmand a fi recuperat in instanta de la proprietari.

Primele constructii vizate de actiunea municipalitatii - terase, spatii comerciale, un teren sintetic de fotbal si alei de beton - ocupa 1.900 de metri patrati si apartin firmei SC Orhideea Com Tur SRL.

Potrivit primariei, firma a obtinut dreptul de folosinta si administrare pentru o suprafata totala de 2.710 mp, din care 2.070 de metri patrati spatiu verde, in baza unui contract de inchiriere semnat in 1999 si a expirat in 2004. Edilii spun ca administratorul societatii nu a respectat intelegerea, transformand spatiul verde in terase si alte constructii.

La actiunea de demolare participa, alaturi de inspectorii municipalitatii si de angajatii Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, politisti comunitari si jandarmi.

La primul sau control efectuat dupa instalarea ca primar general, Sorin Oprescu declara, pe 25 iunie, ca va inventaria constructiile neautorizate din parcurile bucurestene, in conditiile in care s-au facut abuzuri care au daunat spatiilor verzi ale orasului.

Demolari in Herastrau (Sursa: Realitatea)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.