Punerea in pericol a mii de oameni cantareste mai putin pentru autoritatile Capitalei decat profitul unei companii petroliere.

Intr-o zona intens circulata si vad comercial maxim, chiar deasupra statiei de metrou Gara de Nord, o companie petroliera a fost autorizata sa deschida o benzinarie. Constructia, pompele si cele doua rezervoare de combustibil incadrate in categoria „ risc mare de incendiu” au fost amplasate chiar langa cladirea policlinicii CFR , in vecinatatea catorva blocuri de locuinte si deasupra tunelului prin care circula trenurile de metrou.

In mod cel putin suspect, atat Pompierii, Metrorex, cat si Ministerul Transporturilor prin Directia de Investitii si-au dat acordul pentru ridicarea benzinariei, impunand ca singure conditii mutarea prizei de ventilatie a statiei de metrou Gara de Nord si asumarea de catre beneficiar a tuturor cheltuielilor legate de eventuale lucrari de reparatii. Interesul autoritatilor pentru aceasta benzinarie a fost atat de mare incat si-au dat acordul si pentru devierea unei conducte de gaz, a retelelor de apa si telefonie si au avizat mutarea unei conducte de termoficare care alimenteaza jumatate din Capitala.

Pana si Ministerul Mediului a decis sa aplice o „ procedura simplificata de autorizare”, cu toate ca blocurile de locuinte se gasesc la 30 de metri de benzinarie, iar policlinica si gura de acces in statia de metrou, la numai 15 metri.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.