Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, si Ambasadorul Republicii Franceze in Romania, Henri Paul, au semnat vineri, la sediul Ministerului Justitiei, documentele constitutive ale Asociatiei Franco-Romane a Juristilor, informeaza Newsin.

Initiativa este sprijinita de Universitatea din Bucuresti, respectiv Facultatea de Drept, si de Colegiul juridic franco-roman.

Atat ministrul Predoiu, cat si ambasadorul Frantei la Bucuresti au declarat ca aceasta asociatie se doreste a fi "un sprijin pentru juristii si studentii absolventi de drept din Romania".

Infiintarea asociatiei, ca organizatie neguvernamentala de drept privat roman, reprezinta unul dintre obiectivele asumate in cadrul „Foii de parcurs” privind parteneriatul strategic dintre Romania si Franta.

Pentru Presedintia franceza a Consiliului Uniunii Europene, intarirea colaborarii pan-europene in domeniul formarii magistratilor si a celorlalte profesii juridice reprezinta o prioritate, fapt reiterat recent si la reuniunea informala a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), desfasurata la Cannes, in perioada 7-8 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.