Expresul Hilandar, sub pavilion sarbesc, a esuat, in noaptea de joi spre vineri, pe Dunare, in dreptul localitatii mehedintene Garla Mare, din cauza cotelor scazute ale fluviului, transmite corespondentul NewsIn

Hilandar, incarcat cu minereu, venea din Smederevo (Serbia) si se indrepta spre Portul Ruse (Bulgaria). Expresul a ramas blocat in bancurile de nisip, la kilometrul fluvial 840, la circa 500 metri de malul romanesc. Potrivit primelor cercetari, nava ar fi esuat deoarece nu a respectat traseul senalului navigabil.

La bord se afla un echipaj format din patru marinari sarbi. In cursul zilei de vineri, marinarii spera sa iasa din bancul de nisip cu ajutorul a doua impingatoare din Portul Prahovo.

Incidentul este primul de acest gen in aceasta vara, insa Capitania Zonala Drobeta Turnu Severin se asteapta ca in perioada urmatoare sa se mai confrunte cu astfel de cazuri. Si in vara anului trecut, navigatorii care au fost nevoiti sa traverseze Dunarea prin sectorul Gruia - Garla Mare - Salcia au avut mari probleme din cauza pragurilor de nisip aparute ca urmare a scaderii drastice a nivelului Dunarii. Doar marinarii cu experienta au trecut fara emotii, insa altii au preferat sa-si intrerupa calatoria in Portul Drobeta Turnu Severin decat sa-si asume riscul unei posibile esuari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.