Condamnarea actului de erezie a Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, si a Episcopului Oradiei, Sofronie Drincec, a fost amanata de Sfantul Sinod al BOR pentru astazi.
Conform informatiilor noastre, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, reunit in sedinta speciala saptamana trecuta, a emis deja un act de judecare a apostaziei celor doi ierarhi care au slujit si s-au impartasit cu greco-catolicii.

In acest sens, Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, va solicita azi respectarea canoanelor Ortodoxiei prin caterisirea celor doi. Conform surselor noastre exista mari presiuni din afara Bisericii Ortodoxe ca actul de erezie a celor doi sa fie iertat prin gasirea unei formule de compromis. Sfantul Sinod a primit ieri, in timpul sedintei, si un memoriu semnat de 90 de manastiri si schituri, mii de calugari si credinciosi si peste 50 de asociatii ale laicatul ortodox roman, in care se cere respectarea sfintei credinte. Acestui demers i s-a alaturat apelul Sfintei Chinotite a Sfantului Munte Athos catre Si­nodul BOR, prin care este condamnata impartasirea mitropo­litului ortodox al Banatului, Nicolae Corneanu, cu episcopi greco-catolici si catolici, precum si coliturghisirea episcopului Oradiei, Sofronie Drincec, cu un episcop greco-catolic la slujba Aghiasmei celei mari din 2008.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.