Cel putin 20 de soferi, dintr-un numar de 2.000 suspectati ca si-au obtinut permisul dandu-le spaga politistilor argeseni, au provocat zeci de accidente, in urma carora trei persoane si-au pierdut viata, 17 au fost grav ranite, iar alte 25 au suferit rani usoare.

Potrivit anchetatorilor, 757 de soferi care au reusit sa promoveze proba teoretica si cea practica, dand spaga de mii de euro examinatorilor, au cumulat cateva sute de amenzi fiindca au incalcat regulile de circulatie, informeaza EVZ.

Douazeci dintre persoanele suspectate ca si-au obtinut permisele cu sprijinul politistilor argeseni arestati la sfarsitul lunii trecute au provocat 21 de accidente grave. In urma acestor accidente, trei persoane si-au pierdut viata, 17 au fost ranite grav, iar alte 25 au fost ranite usor. Anchetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce au verificat cazierul rutier a 757 de persoane care au obtinut permisul cu sprijinul politistilor argeseni retinuti de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, relateaza Romania libera.

Mai grav este ca o parte dintre cei care si-ar fi luat permisul de conducere in Arges ar fi obtinut categorii care le permit sa conduca mijloace de transport persoane.

Unul dintre soferii suspectati ca au beneficiat de sprijinul politistilor argeseni a provocat doua accidente in decursul unui singur an, in urma carora doua persoane au fost ranite grav.

Potrivit Cotidianul, verificarile sunt abia la inceput, insa numarul accidentelor provocate de cei care au platit pentru a promova examenul auto ar putea fi mult mai mare.

Permisele de conducere ale acestor persoane nu pot fi anulate decat printr-o decizie definitiva a instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.